Co dělá Tmelník na podzim a v zimě

12.10.2014

Přestože léto s prázdninami je již pryč, Tmelník nelení a stále aktivně pro vás připravuje projekty. Níže se dočtete, co aktuálně připravujeme, čili do čeho byste se mohli zapojit také vy. Jak již bývá zvykem, projekty Tmelníku jsou otevřeny všem motivovaným zájemcům bez ohledu na veškeré překážky.

<--break->Projekt, který jsme již realizovali v posledních dnech, YCIW – You(th) are Creating an Inclusive World, který je zaměřen na problematiku začleňování minorit, se odehrával od pátku 3. října ve městě Mělník.
Více o projektu se dočtete: http://tmelnik.cz/tc-youth-are-creating-an-inclusive-world/

Ve spolupráci s makedonskou organizací SFERA připravujeme od 23. – 31. 10. výměnu mládeže Enjoy in the EVS Challange, probíhající v malebnéBitola, v Makedonii. Tento projekt je určen pro lidi mezi 18 až 25 lety se zájmem o Evropskou dobrovolnickou službu. Tedy pro ty, co už ji absolvovali, připravují se na ni, nebo chtějí blíže zjistit, co to obnáší. Cílem je objasnit výzvy Evropské dobrovolné služby (obsah a metodiku neformálního a informálního procesu učení), ale především odhalit život dobrovolníků pomocí porovnávání a sdílení jejich osobních zkušeností ve světě EVS.
Podrobnější info: http://tmel.me/EinEVS

Nechte proudit své emoce a učte se skrz ně na výměně mládeže ProEmotion která je již za dveřmi. Od 29. 11. – 8. 12. 2014 jsme připraveni přivítat 43 mladých lidí, kousek od Prahy, ve Stradonicích. Krok za krokem budeme zkoumat skutečný potenciál ukrytý za obrazovkou počítače, naučíme se vnímat informace a podpoříme správné věci. Pomocí neformálního vzdělávání a emocí objevíme možnosti, které na nás čekají, a nechme se inspirovat zkušenostmi účastníků. To vše s účastníky z České republiky, Turecka, Portugalska, Estonska, Francie a Rumunska.

Let’s Get Together for Building Tolerance – LGBT je další z nabídky projektů pro každého od 18 – 25 let. Víc hlav víc ví, víc zvládne a víc se baví. O to vše se budeme spolu snažit během osmi dnů, kdy se dozvíte více o diskriminaci, předsudcích, stereotypech dnešní společnosti a samozřejmě i o neformální cestě poznávání světa. Účastníci pocházejí z České republiky, Bosny, Holandska, Rumunska, Itálie, Srbska, Španělska a Polska a dohromady nás bude 32. Výměna se koná 13. – 22. 2. 2015 v samém centru dění naší republiky, v Praze.

Jak již bývá zvykem, jsou projekty Tmelníku otevřeny všem motivovaným zájemcům bez ohledu na veškeré překážky. Máte-li chuť se do akce zapojit s týmem našich dobrovolníků, anebo se jen tak ze zvědavosti přijít podívat, neváhejte se nám ozvat – všichni jsou srdečně zváni!

 

Tým Tmelník o.s.
______________
tel.: 777 277 310
fb.com/Tmelnik.cz
www.tmelnik.cz
info@tmelnik.cz